Ross Greene – nära, allvarlig, rolig och klok

Jag hade förmånen att föreläsa innan Ross Greene. Jag hade förmånen att prata lite med honom under en middag. Jag hade förmånen att lyssna intensivt och noga på det som Ross Greene berättade. Jag var full av tankar och funderingar, såväl samspelande som särspelande. Påverkad kort sagt!

 

This entry was posted in Barns rättigheter and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ross Greene – nära, allvarlig, rolig och klok

  1. Maria says:

    Hmm.. den är tänkvärd den här. Jag ska prova den attityden med mina egna barn ett tag. Jag har väntat ut att vår 6-åring skulle ta tag i städningen av sitt rum, jag har erbjudit min hjälp.. men han har inte velat städa. Idag tog jag själv tag i städningen och rensade ut rejält bland sakerna, mycket får gå till nästa skolloppis. Kanske var det så att det blev en övermäktig uppgift att städa rummet. Nu är det tydligare vad som ska sorteras in i vilken låda.. istället för att ha lådor fulla med blandade småsaker som samlats där med tiden. Han vill ju ha ett fint rum, nu tror jag att han kan ha det också. Hoppas jag!! Annars ska jag fundera över, och fråga, vad det är som hindrar honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.