Att få uppleva sig mitt i utvecklingszonen

Hej Ann-Marie, Jag skulle bara med detta meddelande vilja tacka dig, eller snarare ge dig beröm för hur du förklarar den proximala utvecklingszonen i din bok Kiwimetoden. Efter att ha läst förklaringar av bl.a Säljö vart det så djup kunskap att det vart svårt att förstå innebörden. Jag tycker du skriver mer ur ett undervisningsperspektiv och då förstod jag detta och kunde ta upp det på min muntliga presentation och det gick bra. Så tack. Vi har varit kollegor, jag vet inte om du minns mig. Nu pluggar jag på Södertörn till lärare och gillar ditt arbete inom skolan och kommer att ha dig som en förebild för min egen framtida lärarroll. Mvh 

Jag blev oerhört glad över detta mail. Dels därför att jag på min arbetsplats en gång upplevde mig lite pedagogiskt inklämd och dels för att jag lyckats förklara något så det blev klassrumsnära. I min kommande bok gör jag det igen, förklarar utvecklingszonen mycket elevnära och pedagogiskt grundligt. Jag tror det blir bra. Men det avgör bara läsaren.

Det här inlägget postades i Vygotskij. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.