Lördagens dumtuss

Jag lyfter kaffekoppen till munnen. Blickar ut över mitt hem. – Vad gör alla dumtussar här? tänker jag en sista gång. Kartongerna vilar mot golvtrallarna. Nynnar avskedssånger. Jag packar böcker i travar. Det är svårt att packa böcker. De vill hela tiden berätta något för mig. Om den gången jag läste dem för länge sedan. Och varför jag inte läste just den men köpte den en gång. Det olästa skriker på ny uppmärksamhet. Jag pustar ut. Dumtussarna far och flyger. Det är som det ska vara.

This entry was posted in Barns rättigheter. Bookmark the permalink.

One Response to Lördagens dumtuss

  1. Josef Sahlin says:

    I flyttartagen! Då får vi ses i ditt kök någon dag tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.