Förlaget om min bok!

Nu ler Vygotskij

– eleverna, undervisningen och Lgr 11 Anne-Marie Körling

Den här boken handlar om lärandeprocesser i klassrummet och vikten av samspel och möten i lärandet. Med utgångspunkt i Vygotskijs teorier ger boken exempel på konkret arbete i klassrum- met varvat med ett teoretiskt tänkande. Författaren har arbetat med Vygotskijs teorier länge och visar i boken hur man som lärare kan arbeta för att få en smidig övergång mellan teori och praktik. Boken visar också hur man som lärare kan implementera Lgr 11. Sven Eric Liedman, idéhistoriker, professor och författare som bland annat vunnit Augustpriset och fått Svenska Akademins nordiska pris, bidrar med förordet till boken. Nu ler Vygotskij vänder sig till den blivande eller yrkesverksamma grundläraren och fritidspedagogen.

Bokens Författare

Anne-Marie Körling är verksam som lärare men är också en efterfrågad föreläsare och har i samband med skolreformerna 2011 fungerat som expert på Skolverket. Anne-Marie Körling skriver sedan många år också en efterfrågad och välbesökt skolblogg: http://korlingsord.se

192 sid | Utgivningsår 2011 | 47-09978-8 Beställ ditt utvärderingsexemplar på liber.se/hogskola

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.