Sändningstider för Körlings Barn och Friare kan ingen vara!

Jag skriver för att berätta att programmet Körlings barn fått ännu en repristid. En till redan de 22 nov kl 15 i SVT2. 

Sändningarna ser alltså ut så här nu:

Tisdagen den 22 nov 15.00 i SVT2

Måndagen den 12 dec  22.30 i SVT1

Tisdagen den 20 dec  13.00 SVT2.

 

…så att du vet och om du vill låta andra veta.

 

Allt gott

Barbro

Tack Barbro som producerade hela serien Barn av sitt språk och den mycket angelägna serien som handlade om fritidsverksamheterna – FRIARE KAN INGEN VARA! Här kan du läsa om den serien:

 

Friare kan ingen vara

 

Vad är fritidshemmens och fritidspedagogernas roll? Och vad går det informella lärandet ut på? Genom att besöka sju fritidshem på olika platser i Sverige får vi se en mängd exempel på hur de fria eftermiddagstimmarna på fritidshemmen kan fyllas med mening.

 

Vad är fritidshemmens och fritidspedagogernas roll? Och vad går det informella lärandet ut på? Genom att besöka sju fritidshem på olika platser i Sverige får vi se en mängd exempel på hur de fria eftermiddagstimmarna på fritidshemmen kan fyllas med mening. Det är i fritidshemmet den sociala kompetensen utvecklas, den kompetens som mer och mer efterfrågas när vuxenlivet börjar och konkurrensen mellan individerna startar. Men vi ser också hur den tid under dagen som kallas för ”skolsamverkan” kan omhänderhas av fritidspedagogerna själva. Fritidspedagogerna har nämligen en egen pedagogisk uppgift som de själva råder över, planerar för och delar med sig av till skolans övriga pedagoger. Förutom de dokumentära inslagen ges pedagogiska, fackliga och akademiska fördjupningar av lärarutbildare, utbildningsstrateger, fackliga företrädare och forskare.

 

 

 

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.