Skapa livsutrymme!

”Jag tänker på vikten av att skapa livsutrymme”

sa jag till någon.

Jag tänker att egentligen är det just det skolan ska göra. Skapa livsutrymme just idag, och för imorgon. Och livsutrymmet ska vara elevernas. Ja, också lärarnas. Skolan är en mycket viktig plats. Jag har just stannat upp.

Vad är det vi håller på med i skolan? För vem? Vad är skola? Varför skyndar vi? Hur ska vi hinna? Var är lekutrymmet, kreativiten, lusten, glädjen och det mänskliga? Varför lär vi oss? Hur får vi använda våra kunskaper? Vem är jag att veta? Vem vet? 

Det här inlägget postades i Visionerna. Bokmärk permalänken.

3 svar på Skapa livsutrymme!

  1. anna-lena skriver:

    … och det är det som man och mer tagit bort i skolan…..
    http://femfemman.blogspot.com/2011/11/brister-bedomning-betyg.html

  2. Suggestopedins fader George Lozanov sa att det är viktigare att man har roligt i skolan än att man lär sig. Har man inte roligt lär man sig ändå inte. Och har man roligt utan att lära sig har man i varje fall livskvalitet. Ett provokativt uttalande och ett uttalande jag inte tycker stämmer helt och hållet. Ändå har jag det hela tiden i bakhuvudet.

  3. Anne-Marie Körling skriver:

    Vi måste ta ut kurs – en annan kurs. A-M

Kommentarer är stängda.