Huset som byggs!

Körling fotograferar 2009

Alldeles varje morgon ser jag ett hus byggas upp. Jag har fotograferat dess uppbyggnad. Jag tänker – snart kommer det här huset inkluderas som en slags självklarhet i denna stadsbild. Men nu – några veckor framför – så ser vi just dess tillblivelse. Det går fort att bygga hus idag. Huset kommer i moduler, som jättelegobitar från någon annan stans. Det är så mycket som är klart. Jag såg en hel dörr lyftas in, med lås och reglar klara. Så är det! Vi bygger in säkerheten redan innan väggarna är där. Är det inte lite grann att lura oss själva?

Körling fotograferar i slutet av november 2009


Anne-Marie

This entry was posted in Fotograferingen and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Huset som byggs!

 1. Mib says:

  Oj vad du skriver! Jag hinner inte med att läsa allt. men det är bra det du skriver. Häftiga tankar om husbygget.
  Jag har ett hus på min blogg, det är fallfärdigt; det är jag! Ändå står huset ständigt kvar där på vischan. Det här nybyggda mitt i staden… undrar hur länge det står, kan ju vara länge förstås sånt vet man inte.
  Synd att du inte fick några förslag på vad lucka nr 15 kunde innehålla. Något annorlunda… som att gå ut och leka i snön fast man är vuxen. Jag kan göra det här ute på landet där jag bor… Brukar kasta snöboll med katterna det tycker dom är kul 🙂

 2. Anne-Marie says:

  Det räcker väl som förslag. Ska in och titta på din blogg. A-M

 3. Plura says:

  A-M, du får ursäkta en gammal byggare.

  För mig är det inget märkvärdigt. Det höll jag på med för över tretio år sedan. Men gissar att det är nytt för dig, nu när det är precis vid Horsntull det byggs. Där dom täpper till gluggen från Årsta och Lijeholmen.

  Ha det gått i snöriket…..Plura

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.