Skolornas toaletter

Alltså. Elevers toaletter är oftast skolans mest pinsamma platser. Dels att visa upp. Dels att låta eleverna använda. Det värsta är väl det att eleverna undviker skolans toaletter. Det är ofta otrygga platser. Utanför toaletten står kanske resten av klassen och väntar in en lärare. Det dunkas i toalettdörren. Jag tycker definitivt att elever ska få gå på toaletten under lektionstid. Då är det lugnare och mindre antal barn i korridorerna. Jag tror de flesta lärare låter eleverna gå på toaletten. Jag tycker inte heller att elever ska behöva fråga utan kan gå precis som vi vuxna gör. Nåväl. Jag blev glad då jag läste en liten notis om att Stockholms Stad ska rusta upp skoltoaletterna. Den ungefärliga kostnaden för varje toalett är 63 000 kronor. I Stockholms skolor kommer det bli toalettfint. Det tycker jag är en bra satsning. Heja!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Skolornas toaletter

  1. tarja skriver:

    Hej jag läser inte så många bloggar men din har jag läst ett tag. Jag är också skolmänniska. Vill du läsa mina resultat om lärares läsundervisning, varsågod!

    http://www.skolporten.com/art.aspx?id=WiOah

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Ska printa ut och läsa. Ticketack. A-m

  3. Håller verkligen med. På vår skola är det bedrövligt. Vi bråkar med kommunen och ligger på städpersonalen, men hittills har inget hänt. Nu har vi bestämt att vi ska ha tvål och papper i lärarrummet så ingen åtminstone blir utan sådant. Jag förstår inte att det får vara så. Till skolans försvar får man säga att de vuxnas toaletter inte är mycket bättre.

Kommentarer är stängda.