Förstå sin yrkesvikt i guld

Jag vill inte tala om svek. Jag vill inte tala om brist. Jag är så innerligt trött på brist och svek. Jag vill tala om ansvar. Ansvaret om yrket lärare och ansvaret om att förvalta sin egen yrkesvikt i guld. Varenda undersökning visar att läraren är den mest avgörande för att eleven ska lyckas i skolan. Om lärarna inte förstår att de är viktiga och inte ser arbetet som både relationsskapande och innehållsrikt så drabbar de eleverna. Läraren behöver få yrkesorientera sig, yrkespresentera sig, yrkesklä sig. Den undervisning som läraren skapar, utvecklar och processar tillsammans med eleverna ska visas största respekt. Också av läraren själv. Om man känner sin yrkesvikt i guld så kan man också låta putsa upp guldglansen så att den träffar eleverna. Vi behöver den kraften i skolan. Klockan klämtar för läraryrket! Snart fem i tolv!

 

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.