Nobeltankar en dag innan

Jag tänker TV-titta på och delta i Nobelfesten hela dagen imorgon. Jag vill bara se hur Tomas Tranströmer får nobelpriset. Sedan tänker jag gråta en smula av stillsam lycka. Jag kommer nog skrika hurra ett par hundratals gånger.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Nobeltankar en dag innan

 1. Karin skriver:

  Jag med! Jag har umgåtts med herr Tranströmer hela veckan. Du skulle varit med när barnen tolkade dikterna! Magiskt!

 2. Anne-Marie Körling skriver:

  Jag blir lycklig. Jag talade med Tomas Tranströmer om att elever visst kan läsa honom, tolka honom. Jag anade att han blev glad. Skolan är nog så viktig. Dikten ska leva länge. Vi ska återknyta om och om igen. Det är skolans uppdrag. Må allra bäst, A-M

 3. Karin Nygårds skriver:

  Jag tänkte skicka elevernas dikter, inspirerade av Tranströmers dikter, till honom. Kan väl vara spännande att se vad 10-åringar skapar utifrån hans dikter? Och bilderna sen… vilka underbara bilder det blev när eleverna målade ”fröet sparkade i jorden” eller ”tårarna fryser till glasögon”. Roligast var ungen som målade ”Marker grå som Bockstensmannens kappa” – ett gäng gråa spelmarker, så klart!

  Tack för inspirationen! Utan alla dina inlägg om Tranströmer hade jag nog inte kommit på idén att han är underbar att använda med tioåringar.

Kommentarer är stängda.