Lägga schema

Jag har svårt att skapa scheman. Det måste jag erkänna. Jag är rädd för att undervisningen blir alldeles för stel och orörlig. Att leda skapas. Samtidigt som schema också står för struktur. I andra länder där jag besökt skolor skapar man schema med eleverna och ämnena är inte utsagda men aktiviteten. Så aktiviteten läsa kan innebära läsning av vilken litteratur och i vilket ämne som helst, likaså skrivandet, vilket innebär att dagen ska innehålla dessa aktiviteter. Sedan är det läraren som kommer med ämnet.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Lägga schema

 1. Kristina Björn skriver:

  Jag har en vän (lärare Sv-So) som flyttat till Shanghai med sin familj. Just detta beskrev hon sist vi talades vid som något hon verkligen var positiv till med barnens nya skola. Jag gillar också tanken. Den är verkligen helt självklar och logisk.
  Allt gott!
  Kristina

 2. Morrica skriver:

  Det tycks mig som ett system som bygger på att lärare samarbetar nära och hela tiden?

  Och så vill jag säga att det är en mycket vacker vägg, tack för att du delade med dig av bilden!

 3. Mia skriver:

  Åh, vad jag gillar din sida! Så mycket klok-tankar och bra-tankar. Varför jag har inte upptäckt den tidigare? Mycket att ta med sig till ny termin.

Kommentarer är stängda.