Jag prövar er: här är ett citat ur Nu ler Vygotskij

”I skolan talar vi alldeles för ofta om barnet och alldeles för sällan med barnet. Vi har också tagit oss rätten  att låta våra omdömen och synpunkter om barnet sträcka oss över det vi inte vet, innanför huvudet på eleven och utanför skolans gränser, istället för att utveckla och bättre berätta och svara för det vi faktiskt kan säga om barnets lärande.”

Det här inlägget postades i Formativ bedömning, Vygotskij. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jag prövar er: här är ett citat ur Nu ler Vygotskij

  1. Maria skriver:

    Jag håller helt med dig. Kort och bra formulerat också! Men varför blir det ofta så i skola? Mäktar inte lärare med att se att de faktiskt kan göra en viss skillnad, är det enklare att skylla på eleven eller elevens familjeförhållanden istället för att söka svaren på hur det egentligen ligger till med elevens lärande och vilka behov eleven har där? Nu ska jag in och beställa din bok! /Maria

Kommentarer är stängda.