Svenska visskatter

Jag lärde mig en mängd visor då jag gick i grundskolan. Mängder av ord, vackra naturbeskrivningar och alla känslorna. Musiken hjälpte orden till höjderna. Man mindes dem för musiken låg där och vaggade in alltsammans. Jag tyckte alltid om musiklektionerna. Jo, vi protesterade. Tyckte inte om just den låten, visan som musikläraren lyft fram. Vi ville ha det där senaste. Då som nu. Men alla visorna jag lärde mig finns kvar inom mig. I min första klass fick alla elever lära sig en Bellman, en Taube och en annan. Vi tragglade till en början. Men när den satt så satt den. Jag tror för en längre tid än under skoltiden. När vi övade psalmer till jul så fick jag spela upp hela texten för att vi skulle begripa den. Därefter fick eleverna göra den också, dramat i psalmen. Sen satt den också.

Det här inlägget postades i Musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på Svenska visskatter

  1. mie skriver:

    PÅ PRICKEN RÄTT! Och om ingen vill uppträda så ta till andra metoder.
    Åtminstone förskolorna har allt som behövs för att underlätta förståelsen i SAMTLIGA sångtexter. Detta gör att många barn får inspiration att på eget initiativ plocka fram de olika sångerna som ligger i korgar eller askar. Värt et försök!!!!!!

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Alldeles underbart sant Mie, A-M

Kommentarer är stängda.