Att utbilda i ansvar

Jag filar på ett inlägg om hur vi kan låta eleverna få ta ansvar genom att utbilda dem i det. Jag har mängder av idéer. Jag tror lärandet går hand i hand med känslan av att man kan behärska själv och tilltros en lärande fortsättning. Jag återkommer om det praktiska.

Det här inlägget postades i Eleverna!, Värdegrunden, Verkligheten. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Att utbilda i ansvar

  1. Ser massor fram emot att läsa om det Anne-Marie!

    Tänker på hur lyckligt lottad min son (och jag) är som har en skola med fokus på självständighet och eget ansvar. Just nu har sonen fått starta en ”affär” i skolan med kvarvarande grejer från senaste basaren. Han lär sig om pengar. Han läser på om att starta eget företag. Han planerar för vad klassen skall göra med pengarna och räknar på inkomster och utgifter. Han kartlägger utbudet av konkurrerande affärer i området. Han har ”anställda” i affären och lär sig om hur man motiverar andra att vilja bidra. Han trycker upp reklamblad och funderar över vilka budskap som lockar. Listan kan göras lång! Lärande baserat på ansvarstagande. Han är nio år och går i trean…

Kommentarer är stängda.