Skrivarplats och skrivhörna

Jag blir alltid nyfiken på var själva texterna kommer till. Författares skrivplatser är fantastiska platser tänker jag. Jag är också nyfiken på vilka böcker som står i bokhyllorna  hemma hos människor. Jag kan inte låta bli att titta. Sedan undrar jag vad som finns i huvudena på de som skriver, var idéerna börjar och var de slutar. Hur de gör för att orden ska bli meningar och lyckas hålla en berättelse från första kapitlets första ord till sista punkten på sista sidan.

Själv skriver jag mest precis där jag är. En gång i tiden städade jag för att få skriva. Plockade i min ensamhet. Orden kom till när böckerna ordnades med, eller då jag städat klart så var jag redo att börja skriva. Något hade ordnat sig inom mig. Då var jag redo. Idag vet jag inte. Jag tar mig plats och jag tar min tid.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.