Ordspråk om elefanter

Jaha, så har man skrivit ordspråk om elefanter. Man liknas vid en elefant om man är klumpig i en porslinsaffär. Men jag tänker, från början hade de väl sett en elefant i en porslinsaffär och tagit liknelsen från den händelsen. Jag kan livligt fantisera om hur man tvingat in den där stackars elefanten i en porslinsaffär och sagt åt den att vara försiktig, men det hade den inte varit. Den hade svängt sin snabel över kaffekoppar och fat och någon hade skrikit till: Men han går ju fram som en elefant i en porslinsaffär…

Det andra ordspråket handlar om att man inte ska göra elefanter av myggor. Då tänker jag att det är en liten elefant som krympt och flyger omkring och tror att den är en mygga. Ja, det är en aning absurt men hellre det än att göra en jätteelefant av myggan. Jag tycker det känns obehagligt läskigt att tänka mig en mygga stor som en elefant. Dessutom om man lägger till det faktum att en elefant bajsar 100 kg om dagen. Förstå om det var en mygga i en elefants storlek?

Om någon tycker att det här är tokiga infall och att dessa meningar aldrig borde ha blivit till så säger jag kort och gott ”Den som gör en mygga av en elefant går alltid i dödsångest”. Det är inte ett citat som man leker med hur som helst. Därför låter jag bli.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.