Kärskrivning – såväl muntligt som skriftligt

Kärleken till språket ska och kan vi ansvara för i skolan. Det lekfulla, kreativa och det som skapar gemenskap. Kasta ut ett ord och låt eleverna fånga det i meningar. Sätt in ordet ve och fasa i en mening. Sätt in ordet dunbolst i en mening. Sätt in ordet citronsmak i en mening. Låt hela klassen säga en mening. Tillsammans skriver vi muntligt in oss i kunskap om och i, och fångar in ord och meningar, får sammanhang och kan både lyssna och samtala. Det är kreativitet i en liten muntlig och generös undervisning. Språket är kärvänligt. Låt oss verka för det!

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kärskrivning – såväl muntligt som skriftligt

  1. Karl Asp skriver:

    Å vad jag gillar det du skriver. Och blir inspirerad. Ville bara säga det! Glad påsk!

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Tack så väldigt mycket Karl, jag blir tacksam och glad över att läsa dina ord. Läste också din kommentar på Skola och Samhälle. Allt gott, A-M

Kommentarer är stängda.