Sjuåringens framtidsdröm

Jag får sällskap en bit in i skolvärlden. En sjuåring sluter sig till mig och vi promenerar mot skolan.

– Vad vill du bli när du är stor, frågar jag nyfiket.

– Doktor.

– Aha.

– Ja, jag har varit hos en doktor. Jag vill bli en sån.

– Ja, säger jag.

– Sen ska jag ha två jobb. Jag ska också jobba på McDonalds. Jag gillar att laga mat.

– Ja, svarar jag.

Sen går vi mot skolan. Vi går mot matematiklektioner, skrivövningar, gymnastiken, skolsköterskan, matsalen, träslöjdslokalen, lärarna, klassrummen och plötsligt utbrister sjuåringen:

– Åh vad jag tycker om att gå i skolan!

Det här inlägget postades i Skolorden, Skolrättigheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sjuåringens framtidsdröm

  1. Carina skriver:

    Så underbart att vara sju år, tycka om att gå i skolan och inte se något hinder i att både bli doktor och att jobba på McDonalds. Jag har en åttaåring hemma som redan hatar skolan och skolvägrar ibland, igår var en sådan dag så igår var han hemma från skolan och när han varit mindre än 5 minuter i skolan idag så säger hans resurs med tråkig helt oinsperierande röst ”man måste göra sånt som är tråkigt ibland” då undrar jag hur ska vi någonsin komma tillrätt med hans motvilja mot skolan när han möts av sådan attityd till skolarbetet. Det ger ändå hopp om framtiden att läsa att alla inte har samma inställning till läraryrket.

    /Carina

Kommentarer är stängda.