Rektortycket den 17 maj – Rektor och de sociala medierna

”Rektor tar ansvar”, sier ni år gammel blogger

Av og til funderer jeg på hva og hvordan jeg lærte før jeg begynte å twitre og blogge. Det har åpnet seg opp en ny verden, og jeg har lært mye av mange kunnskapsrike og spennende folk takket være de sosiale mediene. Mange er også så flinke til å dele at selv temaer jeg i utgangspunktet finner kjedelig, blir interessante. Her om dagen hadde jeg enda en tankevekkende og lærerik erfaring, etter en samtale på twitter …

Då lärartycket och rektortycket drog igång kom gensvar från grannländerna. En utvecklingsledare i Norge sände ut länkar till bloggarna och kanske är det genom det vi nu har en norsk rektor i rektortycket. Ja, men det är förstås inte säkert att det är så heller för Twitter och pedagogiska band knyts på helt nya sätt i denna moderna tid. Och att de knyts – det kan vi som twittrar, bloggar och ingår i den utvidgade diskussionen eller delandet bekräfta. Du är så välkommen och just denna dag – Den 17 maj. Kan det passa bättre! Gratulerar Norge,

Med pedagogisk gemenskap tackar jag,

Anne-Marie

 

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.