Adepten och nästa generations lärare

Adepten och jag - kanske är det omvänt! körling fotograferar årets sista dag 2009

Vinka, vinka hej då - körling fotograferar 2009

Detta är adepten. Frågan är om inte jag är adepten. Det gör det samma. Vi lär ihop, tillsammans och var och en vid sidan av varandra. Jag behöver min adept.  Och vilka utmaningar denna adept ger mig. Jag längtar efter hennes sms, diskussioner, frågor, tankar och då telefonen ringer härhemma är det ibland från adepten. Då följer ett långt samtal om de viktigaste pedagogiska frågorna – den hur barn förstår, hur de tänker och vad de faktiskt kan och hur de själva vill lära och vad vi lärare kan göra för att skapa förutsättningarna och skapa intressanta fokus. Jag behöver också den nya lärarutbildningens tankegångar. Detta är en nästa generationens lärare. Jag är så rädd om de som kommer efter mig.

Tack för att du finns adepten!

Anne-Marie

This entry was posted in Läraryrket och lärarrollen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Adepten och nästa generations lärare

  1. TEZZI says:

    VAD FIIIIIIIIIIIIIIIIIINA BILDER VART PÅ VÄRLDENS BÄSTA OCH SÖTASTE MALIN!
    KRAM tezzi

  2. Anne-Marie says:

    Ja, uppmuntra henne massor! A-M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.