Kamerabärare

Körling fotograferar 2009

Vi identifierar varandra! Vi som fotograferar av intresse. Vi tittar lite extra på kameran som hänger med, vi söker också förstå vad det är den andre fotograferar. Det går inte att fotografera det någon annan fotograferar. Då jag fotograferade på Götgatan igår stod en annan med sin kamera och riktade den mot ett helt annat håll. Han tittade upp. Log. Det var min kamera han var nyfiken på. Och jovisst – jag har fått så många frågor om min nya kamera. Om prestanda, om dess förlagor, om vilket fokus jag hade då jag köpte den, var jag köpt den … och utan att veta något om kameran så berättar jag om mina motiv. Det är enklare så!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Autodidakten och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Kamerabärare

 1. Öpedagogen skriver:

  Nyfiken fogtograf frågar en nybliven kamerafotograf:
  Vad är det som alla nyfikna fotografer stannar till för när de ser din nya kamera?
  Hur ser din nya kamera ut? Vad gör den så speciell? Vad är det som gör den så bra? Vad har du inte riktigt kommit underfund med än? Är ni sams? Har ni olika åsikter?

  Vad, hur, varför, när, undrar jag som har en hopplös kamera som jag inte är överens med alla gånger, men när vi väl arbetar tillsammans tar vi hyfsat fina, vackra och finurliga bilder ihop.

  Jag önskar att någon kunde lämna en alldeles fantastiskt bra kamera utanför min dörr, då skulle jag snabbt som ögat omfamna den och …. ja vaddå?

 2. Anne-Marie skriver:

  Jag tror de ser en kamera som inte ser så mycket ut för världen. De flesta tror att det är en liten Leica, men det är det inte.
  Det är en Lumix. Den är snygg och stilren och fantastiskt spännande att lära sig fotografera med. Jag har den som går att byta
  objektiv på… Ska fotografera den så ni får se. Nåväl… man ska inte vara överens med sin kamera till en början. Den är ju ett
  redskap man ska bråka med… det går inte att lära sig utan att misslyckas, och man måste tillåta sig att faktiskt misslyckas totalt.
  Det är själva grejen tänker jag – att göra, misslyckas, lyckas, tänka och göra igen. Må gott och njut av ditt intresse, Anne-Marie

 3. Kerstin Sandberg skriver:

  Tycker om dina bilder, särskilt spegelbilderna har inspirerat mig att se de små detaljerna när jag är ute med min kamera.

  Kerstin som vill lära sig mer …

 4. Anne-Marie skriver:

  Så roligt om jag fått dig att se ned i vattenpölar och in i speglar. Så bra. Jag vill också lära mer. Det vore hemskt att inte få lära sig. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.