Lust, kreativitet och allvar – om läraryrket

Vi talar ofta om elevernas lärande. Vi kanske skulle tala om lärarnas lärande och yrkesutövning. Den att få uppleva kursplanernas möjligheter, läroplanens utvecklingsgrund, lärarnas fantasi och kreativitet att skapa HUR tillsammans med eleverna och lusten till arbetet. Det är rent märkligt att inte hela skolan engagerar sig i att lyfta en lärare som känner gungfly under fötterna. En lärare är elevernas förutsättning. Om vi alla ansvarar för varandra och för lusten, kreativiteten och bejakar våra samtal om det vi gör tror jag skolan har mycket att vinna. Jante hör inte hemma i skolmiljön.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.