10 goda skolår!

Ett barn har börjat skolan. Ett barn som ska få lära sig läsa, skriva, räkna, vara delaktig, få sitt namn uttalat i vänlighet och nyfikenhet, ett barn som ska få leka på rasterna, ett barn som ska få lära sig språk och idrott, ett barn som inte behöver kunna utan ska få lära, ett barn som har svårt att sitta still ska få röra sig i sin kunskapsutveckling, ett barn som ska få yttra sig i frågor som rör det, ett barn som ska få känna växandets glädje och uppleva skolans generositet.

Ett barn som ska få växa! Ett barn har börjat skolan. Det borde och bör firas. Och detta uppmärksammade ska fortsätta under hela skoltiden. Det är tio grundskoleår som ska betyda att eleven får lära och få sitt lärande namngivet och uttalat. Jag önskar alla elever 10 goda skolår.

This entry was posted in Barns rättigheter. Bookmark the permalink.

One Response to 10 goda skolår!

  1. Mejke Runström says:

    Tack för de fina orden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>