Fotografier för att påminna oss om vilka vi är där för!

På rektorns vägg fanns:

”På väggen bakom sig har han hängt bilder på de människor som på olika vis bestämmer över honom: utbildningsministern, skolkommunalrådet i Malmö, den närmaste chefen i stadsdelen och ordföranden i stadsdelsnämnden. Men han tänker också varje dag på vem han egentligen jobbar för: ungarna.

Ur Emma Leijnse: Godkänt?, 2012

Jag tänker att det är bra att åskådliggöra dem som påverkar den skolan man själv verkar för och i. Det är också bra att åskådliggöra detta för föräldrar och samtliga som arbetar i skolan. Jag funderar över detta med fotografier. Vi borde sätta upp stora fotografier på dem som vi är där för: Eleverna!

Tänk att fotografera varje elev och varje dag påminna sig om att de är för dem vi arbetar, utvecklar och ska skapa relation till.

Det här inlägget postades i Eleverna!, Relationer och vänskap, Skolrättigheter. Bokmärk permalänken.