Tala sig till omdömen

Att skriva omdömen och att tala sig till dem i klassrummet med eleverna. Jag tänker att om jag pratar om vad jag ser och förstår att utveckla mitt seende kan jag börja i det muntliga. Säga och berätta att jag ser – att du skriver så att jag ledigt kan läsa din handstil – och då lär jag mig att förhålla mig muntligt till det jag en dag ska skriva i ett omdöme om elevens lärande. Orden finns i rummet. Förhållningssättet är generöst. Och lärandet är i fokus. Bättre än sitt still, var tyst och allt annat vi säger för att fostra.

Det här inlägget postades i Formativ bedömning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.