Skolappar – En generös sida

 

Efterlängtat. En pedagogisk sida för skolappar. Dessa är granskade, prövade och samspelande med Läroplanen Lgr 11. Jag har haft förmånen att pröva innan och jag har laddat ned appar jag inte haft en aning om, och som nu berikar mig, gör mig nyfikenhet och jag leker och lär. Jag talade nyss med en gymnasielärare som arbetade i en skola där paddor köpts in. – Ja, jag vet inte hur jag kan använda dem i undervisningen. Jag nämnde den kommande sidan Skolappar.se. Hon såg lättad ut.

Jag tror på möjligheterna. Jag tror på läraren mitt i alltsammans. Jag tror på lärarkraften bakom sidan där lärare själva är aktörerna. Här är de:

Och då jag själv blev eld och lågor kom min nästa fråga till de som skapat denna möjlighet. Vad kostar det?

Det kostar inget. Detta är gratis. Det betyder inte att vi som får inte kan ”betala” tillbaka för det vi får genom att gensvara, berätta hur det blir och blev, och glädjas med dem som givit oss detta. Jag är oerhört glad för den här möjligheten och för generositeten och delandet. Hej HOPP!

 

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.