Lektionsförslag: Packa min resväska

Jag packar en väska.

Jag packar en litterär väska. Jag önskar vara en muminmamma som packar för alla eventualiteter: kran för badkaret, aspirin för huvudet, yllesjalar för kylan, mormors mirakelblandning för plötslig blyghet, snäckor att förgylla platsen jag slå mig ned på, frön att odla några blommor med, pärlor att bära runt halsen, fotografier av en gammal faster, äppelmos från i fjol,

(Detta var en textrörelse – från min egen text till Tove Janssons, och alla textrörelser vi kan göra skapar ett nätverk där vi kan ordleka och göra textupptäckter med andras texter).

Jag packar en väska med förnuft. Jag packar ned två böcker. Jag packar ned för ett ombyte. Jag packar ned en dator. Jag packar ned en tandborste. Jag packar ned en artikel att läsa och uppröras över. Jag packar ned en ordbok. Ja, jag ska på bildningsresa. En inre och en yttre.

Jag packar en väska. Jag packar den med drömmar. Jag viker ned ett ulligt moln. Jag lägger in tre sånger om lycka. Jag tar en tesked av den sjunde himlen. Jag tar med mig en sagoskog. Jag trycker inte ned några kliande kläder utan sidenmjuka och hemtrevliga kläder. Jag har en tandkräm som smakar godnattsagor.

Om jag vore lärare skulle jag göra det här till en lektion:

 • Packa olika väskor.
 • Gör listor.
 • Packa en fotbollsväska.
 • Packa en väska med lätt bagage.
 • Packa en väska åt mormor.
 • Packa pappas väska.
 • Packa en väska med tre önskningar
 • Packa en väska åt den som reser för att aldrig komma tillbaka.
 • Packa en väska för den du älskar.
 • Packa en väska för framtiden.
 • Packa en väska för lek.
 • Rita en väska.
 • Måla en väska.
Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag, Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.