Vikten av namnet

Värna namnet. Försök minnas namn i klassrummet. Namn vidgar relationen. Min relation till svenska äpplen förändrades drastiskt då jag läste om olika äpplen och deras unika säregenskaper. Jag lärde mig mer om äpplen genom att titta på deras namn. Namnet på gatorna är också roliga. Namn på gatorna gör att jag kan orientera mig men också att jag kan undra över varför de heter som de heter. En gata har ett namn som gör att jag blir geografiskt textutmanad.

Mitt eget namn på ett kuvert. Jag kände mig omtyckt genom avsändarens omsorg om att skriva mitt namn. Jag tittade länge på kuvertet och hur omsorgsfullt mitt namn och min adress var tecknat. Handstilen visade på relation. Jag öppnade kuvertet och fann en bok.

 

This entry was posted in Ansvaret, Barns rättigheter, Skriver om ditt och datt. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>