Skolan riskerar att bli en fantasivärld, hörde jag mig själv säga

Körling fotograferar 2010

Det här hörde jag mig själv säga idag:

– Skolan kan inte längre bara öppna ett fönster mot omvärlden, skolan måste riva väggarna för att ta in omvärlden, det räcker inte med ett fjuttigt fönster ut mot den andra verkligare verkligheten. Skolan riskerar annars att bli en fantasivärld.

Jag hörde mig själv säga att skolan inte heller är en byggnad utan något som sker mellan människor som har ett fokus, en relation och som skapar något ihop. Om än så lite. Därför är skola en idé och inte ett hus.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Verkligheten, Visionerna och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skolan riskerar att bli en fantasivärld, hörde jag mig själv säga

  1. alex skriver:

    fantasin kan vara en väldigt rolig plats att lära sig på – så gärna en fantasivärld för mina elever. Men jag misstänker att det inte var helt det du var ute efter i ditt uttalande. =)

  2. Anne-Marie skriver:

    Fantasin är större än kunskaperna sa någon stor tänkare, som tycker om ditt gensvar Alex, Anne-Marie

Kommentarer är stängda.