In mot centrum – klassrumsorganisation

Körling fotograferar 2010

Jag färdas varje dag. Det glädjer mig. Från en plats till en annan. Jag har fått lästid. Jag läser nu en bok från Nya Zeeland om hur att medvetet organisera för lärande i ett klassrum. Dessa klassrum ser jag överallt i där jag varit utanför skolsverige. Jag ser en organisation som handlar om att skapa tydliga fokus, mångfald av undervisningar och den medvetna tanken kring elevens rätt – har pedagogen inte nått fram har pedagogen 99 andra undervisningar att utveckla. Eleven har sin rätt och läraren sin undervisande rätt. Jag har erfarit detta i klassrum på Nya Zeeland och i New York. Och genomfört det i mina klassrum. Jag har stor utbildning i frågan, och dokumenterat hur lärandet utvecklas i samspel med elevens rätt att påverka och erfara sann elevdemokrati.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Klassrummet, Pedagogiska miljöer, Visionerna och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på In mot centrum – klassrumsorganisation

 1. Cicci skriver:

  Åh, hur intressant låter inte det…

 2. Öpedagogen skriver:

  ”Jag har fått lästid”.

  Jag suger på meningen, en aning avundsjukt. Jag tror att vi lärare skulle behöva ha mer lästid, reflektionstid, diskussionstid och funderartid. Ibland är det inte så lätt att arbeta mitt i medan man vill stå utanför för att se på det man gör där, mitt i. Eller så är det precis så det ska vara.

  Så tänker jag.

 3. Plura skriver:

  Och förutom Kiwi – snappade du upp Portfolio???

  Vet att Inger Wahlström, fd rektor på Älta Skolan i Nacka, var på Nya Zeeland tidigt 90-tal och hemtade hem detta till Sverige.

  Hör dessa ihop med varandra????? En mycket undrande Plura

 4. Fröken Anki skriver:

  Jag blir så nyfiken på denna bok. Vad heter den? Vem har skrivit? Jag funderar och har funderat över detta med organisation, främst i klassrummet, sen jag började på den skola jag är på nu.
  Och vad är det för ett nytt roligt jobb du har?

  Många frågor blev det. Men jag är nyfiken! I en strut. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.