Tummen upp – tummen är mobilskrivredskapet

Körling fotograferar 2010

Tummen har vi för att kunna gripa med. Men nu är tummen en del  av skrivandet. Det är med tummen ungarna skriver sms och spelar spel. Det är en slags utveckling och anpassning till de redskap vi använder oss av. Det skrivs väldigt många sms av unga människor idag, de flesta av dem går i skolan. Jag saknar undervisning i hur man skriver sms, funderar över mottagaransvar och avsändaransvar. Jag har undervisat om denna form av text.

Någon jag talade med i årskurs sju hade skrivit fem tusen sms. Det är nästan en hel boks skrivande. Vad är lärarens undervisning, undrade jag. Här har vi en möjlig skrivundervisning, dvs, om vi tror att ungar, teknik och framtida skrivarenor är viktiga.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt, Strategier, Svenskämnet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.