Kära nån – idag är det snö och jag skriver…

… det blir nog många inlägg idag! Åtta stycken alla redan!

Jag plockar böcker, lyssnar på musik, slår mig ned vid datorn… skriver en aning. Lördagen är ett rike. Kaffet piper i ett hörn. Jag är hemma i allt det jag gör. Hos mig själv. I mig själv. För mig själv.

Anne-Marie,

ja, jag filar på krönikan till Lärarnas Tidning… jag tror jag skriver om den förtvivlade bedömningen och hur det kan bli när vi inte bedömer rätt och riktigt…

This entry was posted in Skriver om ditt och datt and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Kära nån – idag är det snö och jag skriver…

 1. Marie Sandberg says:

  Hej ann-Marie.
  Jag studerar på högskola, utb. lärarutb. mot yngre åldrar. Har jobbat som barnskötare i 27 år och nu har jag tagit steget att vidareutbilda mig, det är tufft och lärorikt att studera. Nu är det psykologi som gäller och jag fick upp din Blogg, och fick fram Vygotskij spelar kort och en annan Vygotskij hoppar hopprep. Tack, det förtydligade hans teori om den proximala utvecklingszonen. Du skriver så fängslande och dina foton är såååå bra. Jag kommer att fortsätta att läsa din blogg. Tack och hej!
  //Marie

 2. Anne-Marie says:

  Så glad jag blir. Jag tar tacksamt emot frågeställningar? Jag gillar de där inläggen och ska återaktivera dem här. Tusen, tusen tack för ditt gensvar. A-M

 3. Marie says:

  Hej Ann-Marie,
  En liten fråga om Vygotskijs tanke om att det finns en aktuell zon, en närmaste zon och en utvecklingszon. Är det så att den proximala zonen är stadiet innan den närmsta zonen? Hur ska jag tänka för att förstå?
  //Marie

 4. Anne-Marie says:

  Hej Marie, om du väntar ett par timmar så kommer jag skriva om det där blogginlägget med hopprepet och nypublicera det här. Det där du har läst är bara en första hint om själva utvecklingsteorin och jag tänkte skriva det utförligare och mer för dig som studerar. Så återkom hit om ett par timmar, kanske imorgon så får du en uppdaterad och fördjupad Vygotskijtanke. A-M

 5. Marie says:

  Jag återkommer gärna, tack på förhand.
  //Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.