Nytt ord för mig – Breadwinner

En breadwinner är en person som försörjer de sina och som har fått ett jobb som möjliggör detta. Idag talade jag länge och väl med en breadwinner. Jag fick förstå ordets innebörd med alla sinnen. En del breadwinners är breadwinners långt ifrån sina barn, långt ifrån sina familjer, långt ifrån… och återser dem en gång per år.

Ordet anger också en slags vinnartanke, och det svindlar lite inför faktum att utkomsten kanske handlar om just brödfödan. Jag har så många intryck, tankar och funderingar, och det mesta jag har fått ta del av ruckar på de flesta av mina vackra ord, mina föreställningar och min syn på världen.

Det är så det är – och jag är tacksam för att jag är öppen, undrande, nyfiken, funderande, tänkande – och att jag vågar fråga, se, gå till mötes.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Autodidakten, Ordförrådet, Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytt ord för mig – Breadwinner

 1. thord wiman skriver:

  Hej!
  Villkor och tillvaro, så olikt skiktade de är på
  denna ärvda, gemensamma planet.
  Sång, lek och dans – ser du något av det?
  Är människorna medvetna om den globaliserings-
  process som pågår? Hur går deras tankar.
  Det är så oändligt svårt att få en samman-
  hållen bild av Afrika, dess människor och
  rika kultur.
  Det är en fantastisk resa du gör.
  Landsbygden?

 2. Anne-Marie skriver:

  Och nu är jag hemma… ska titta över mina fotografier… och prisa skolsystemen… Hi hi, A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.