Rädda Barnen och Livets Lotteri

Körling fotograferar 2010

Hej Anne-Marie,
jag följer din blogg kontinuerligt. Själv arbetar jag på Rädda Barnen och jobbar dagligdags med barns rättigheter. Tänkte därför skicka dig lite kort information om vår senaste kampanj som filosofiskt handlar om hur vårt liv skulle te sig om vi föddes någon helt annanstans och hur skulle då våra förutsättningar då vara?

Hoppas du finner det intressant!

Rädda Barnen lanserade denna vecka web-kamapanjen Livets Lotteri, där du får chansen att dra en ny livslott och se var i världen du skulle födas, rent statistiskt, och hur ditt nya liv skulle se ut. Genom att visa hur liten chansen egentligen är att födas just i Sverige- av 360 000 barn som föds i världen varje dag föds färre än 300 av dessa i Sverige-sätter vi fingret på världens orättvisor. I Livets Lotteri kan du läsa om riskerna i ditt nya liv, hur Rädda Barnen arbetar för att förbättra världen för barn och hur du kan bli en del av detta. Du kan utforska ditt nya land genom bilder, filmer, kartor och fakta via Flickr, Youtube, Google Maps och Wikipedi, och dessutom om du engagerar dig i att få stöd för ditt nya alter ego så har du chansen att få följa med Rädda Barnen på en unik fältresa till ditt nya hemland.

Ex. ”Förra veckan föddes Sofi Fahrman i Afghanistan. Risken är stor att hon tvingas växa upp i ett flyktingläger.

Var skulle du födas och vilka förutsättningar skulle du få?

Gå in på www.livetslotteri.se och se hur ditt nya liv kommer att gestalta sig!

Hoppas du tycker att Livets Lotteri är lika spännande som vi och går in och prövar.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Rädda Barnen och Livets Lotteri

  1. Heja heja!! Vilken härlig kampanj och vad roligt att du skriver om den!
    Vill också passa på att tipsa om en kampanj vi drar igång nu på UNICEF. För varenda unge – skolkampanjen. Genom den kan eleverna få lära sig om barns (sina) rättigheter och vara med och hjälpa andra som har det svårt! http://www.unicef.se/for-varenda-unge/skolkampanjen

    Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.