Hjärnkoll på vikten – Jag sockersanerar mig!

Körling fotograferar 2010Men oj så jag tänker kring den bok jag läser. Det handlar om det jag äter, om vilken tid jag gör det, och vilket innehåll jag har att äta upp. Jag läser HJÄRNKOLL PÅ VIKTEN av Martin Ingvar och Gunilla Eldh. Den får mig att tänka på kvaliteten i att äta lite långsammare, att hindra sockret från att rusa igenom hela mitt system genom att äta några nötter innan jag äter något annat, och att jag vill röra mig mera. Idag åt jag lunch i samtalstakt och skrattade under det att jag åt några nyttigheter. Jag tror det är det bästa sättet att äta. Väl hemma åt jag tråkgröt med rivet äpple… och åt långsamt med en mindre sked. Jag blev mätt mycket tidigare.

Jag behöver inte gå ned i vikt. Jag behöver sockersanera mig! Att jag valt fel tid för detta insåg jag då min chef kom in med ett guldgult ägg med choklad i. Jag svalde mina kunskaper för faktum att det är påsk.

Anne-Marie

Hi hi – jag har hittat på ett nytt ord – ett nyttoord – sockersanering!

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hjärnkoll på vikten – Jag sockersanerar mig!

  1. Kersti skriver:

    Den boken tror jag är riktigt klok. Påsk är definitivt fel sockersaneringstid. Gillar det ordet, har skrivit in det i den där speciella ordboken som har Anne-Marie som upphovskvinna. Jag ska ta den där saneringen efter påsk. Då blir det andra bullar, som jag kommer att ha hjärnkoll på. Förövrigt saknar jag dig. Jag hoppas att din påsk blir fylld av goda samtal och vacker musik. Kram

  2. Anne-Marie skriver:

    Saknar dig också, bloggvännen där! Anne-Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.