Hans Rosling, populationen och ett givet ansvar

Jag har haft förmånen att se och lyssna till Hans Rosling på TEDxStockholm 2009. Då illustrerade Hans Rosling detta med stora plastbackar. Det var övertydligt. Trots det roliga och det lustfyllda framförandet kände jag ett personligt ansvar – Vem är jag? Här i Stockholm? Vem är jag i världen? Hur tar jag mitt ansvar? Självklart ska vi tänka lokalt, vi fungerar så vi människor, men som i allt – det lilla vi gör förändrar i stort. Jag blickar alltid ned på det lilla. Jag tror på förändringen där. På så vis tänker jag globalt.

Tack Hans Rosling!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Värdegrunden, Verkligheten, Visionerna och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.