Gör en pedagogisk TEDx och sätt Sverige på kartan

TED är en plats för fantastisk fortbildning för lärare. Jag har följt TED – Ideas worth spreading – i flera år. Jag får mycket nya idéer därifrån och har också en möjlighet att följa stora tänkares idéer om en hållbar framtid. TED betyder också en möjlighet att samlas och samtala om viktiga frågor. För dessa möten ordnar man en TEDx och får licens att göra detta. Det är för att säkerställa att man genomför ett TEDtalk med de intentioner man vill. Det behöver inte vara stora sammankomster – men fokuserade sådana. Nu ska Sverige sättas på kartan – som ett av de länder som ordnar flest TED events runt. Jag har ett erbjudande för de skolor som vill ha en pedagogisk diskussion kring några av de TED talks som kan beröra skolan. Detta är min idé:

Jag lägger ut fyra TEDtalks här. Dessa ska vara underlag för diskussioner vid skolorna. Jag ordnar med de pedagogiska frågeställningarna. Ni genomför dem på det sätt som ni önskar vid era skolor. Det är ett roligt event för alla. Frågorna är viktiga och de TALKS vi får ta del av angelägna för skolans utveckling. Det kan också vara ett stöd för dessa pedagogiska samtal. Jag önskar alltså som gensvar på min idé att ni ordnar en licens och så genomför vi det här mellan den 17 och 24 april.

Jag tycker PEDAGOGISKA SVERIGE ska visa framfötterna. Så vad tror ni?

Skriv svar här så lovar jag att ge er redskapen för att genomför era sammankomster; minns också att dessa kan vara från fyra personer och fler:

Du kan också vara med – så här ordnar du enkelt ett eget TEDx hemma eller på jobbet-

Detta måste du göra:

Steg 1) Bestäm dig för att vara delaktig.

Steg 2) Läs igenom http://www.ted.com/tedx (Det tar ca 30 minuter) och du får svar på alla eventuella frågor.

Steg 3) Välj ett datum mellan den 17e och 24e april för ditt TEDx och ansök om en licens.

Steg 4) När du har fått din TEDx-licens, skriv om ditt event på vår Facebook-grupp:
http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=94074730670&ref=nf och lägg även upp det som ett Event där.

Steg 5) Bjud in några vänner. Varför inte använda Facebook och bjuda in några FB-vänner?

Steg 6) Välj ut dina favorit TED-talks, laga en god middag, och njut av riktigt bra tal och inspirerande diskussioner med dina vänner.

———-Är det här intressant så skapar jag det här på min blogg och ni genomför det i den pedagogiska verklighet ni befinner er i.

A-M

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Gör en pedagogisk TEDx och sätt Sverige på kartan

  1. Killfröken skriver:

    Genialiskt!
    Jag ska genast ge mig i kast med att sätta ihop en grupp.

    //Killfröken

  2. Anne-Marie skriver:

    Jag publicerar det snart så ni har något att gå på… A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.