Det är en viktig dag idag

Det är en viktig dag idag.

Det är en viktig dag idag.

Det är en viktig dag idag.

Varje dag är ny för den där lilla eleven som förväntar sig att få lära i samspel med alla i ett klassrum och med en lärare.

Det är en stor dag idag.

Det är en stor dag idag.

Det är en stor dag idag.

En lärare ler mot sina elever och tänker att det är en ynnest att befinna sig mitt i det nya, roliga, utmanande och mitt ibland och tillsammans med elever.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Det är en viktig dag idag

 1. mie skriver:

  Anne-Marie, du väcker minnen till liv. Många ggr när jag läser din blogg drar jag mej till minnes hur jag tänkte,kände och bemötte barnen.
  Ibland får jag trösta mej med tanken att jag gjorde det bästa av den situation vi då befann oss i.
  Detta inlägg….ja,….Jag minns det som vore det igår. Det var tiden innan jag slutade vara verksam i min dagliga fantastiska uppgift,den att tillbringa dagarna med sexåringar. Jag minns hur tröttheten hade påbörjat slå sina klor i mej….. Minns även hur jag de sista minuterna före öppningsdags, dag efter dag, stannade upp för att samla kraft….. Minns också hur frågetankarna kom:”Hur skall jag kunna sprida glädje denna dag?”……Och vet du…? Jag minns hur jag fick mina batterier laddade…Jag minns att barnens förväntansfulla blickar gav mej energi.Jag minns att barnen genom alla år gett mej stimulans…Jag minns den fantastiska möjligheten att vilja…kunna ta emot barnets erbjudande att komma in i dess hemlighetsfulla värld. Jag minns BARNEN….Jag minns GLÄDJEN….Jag minns MYSTIKEN…Jag minns SVÅRIGHETEN …Jag minns BARNENS VILJA ATT ÖVERLÄMNA DEN SVÅRA KODEN TILL DERAS VÄRLD….Jag minns…och jag känner min stora tacksamhet till samtliga barn som lärde mej sååå oerhört mycket!Jag minns…!
  Mie

 2. Anne-Marie skriver:

  ”Barnens vilja att överlämna den svåra koden till deras värld” – jag ryser och plockar in dessa ord, ja allt du beskriver, i mitt pedagogiska hjärta. Får jag meningen av dig? Får vi den allihop?
  Anne-Marie

 3. mie skriver:

  Mitt ödmjukaste TACK!
  mie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.