Konstnär Tor Svae om miljöer där barn …

Konstnär Tor Svae talar så vackert om miljöer för barn och vuxna att jag står en aning stum och tänker - jag är både barn och vuxen - snart står jag i hans lekfullt uppbyggda jordgubbe och tänker... så rätt det här är!

Konstnär Tor Svae – jag lyssnade på hans varma och roliga tal om vad barn tycker om i en miljö där barn och vuxna är. Jag blev så rörd att jag stod stum! Jag blir stum då jag finner varma och lekfulla tankar för barn.

Jag fann mig senare stå i en jättejordgubbe och fundera över hur underbart det är att vara liten, lekfull och springa in i jordgubben och i trånga utrymmen krypa omkring. Jag glädjer mig åt min egen lekfullhet och att miljön utmanar mig att leka. När jag funderat en stund på att vara en del av innehållet i en jordgubbe och hur det känns står jag och tänker. Då kommer några andra kusiner och pratar med mig. Det ser en aning lustigt ut. Jag står med benen i en jordgubbe, klädd i dräkt och synbart vuxen, och talar med förlagsmänniskor. Någon som gick förbi insåg det komiska. Jag trivdes bra med mina barnsben i jordgubben och mitt huvud i lekfull spänst en bit ovanför.

Anne-Marie

This entry was posted in Barns rättigheter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Konstnär Tor Svae om miljöer där barn …

  1. Kan inte låta bli att berätta för dig att Tor (som är min svåger) har designat min fina PRATA-matta! Som jag är så jätteglad för och som jag hoppas många förskollärare kommer att använda sig av i sitt arbete med barnen.
    Med vänliga hälsningar
    Iréne Knopff

  2. Anne-Marie Körling says:

    Det ska du vara stolt över. Och Prata mattan undrar jag över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.