Staden (an)svarar för barnen

Hela staden ansvarar för barnen sade man på Reggio Emilia. Ja, för Reggio Emilia är själva staden. Det är staden som är det utvidgade klassrum som barnen lär i. Jag har under två dagar varit på spaning efter barn som är ledsna. Men jag har hitills inte hittat några. Däremot hittar jag väldigt många lekande barn. Och dessa barn skrattar och springer mycket. De hoppar också ned för olika höjder. De uppför sig helt enkelt som barn. Och så är det lite befriande när man ser att de cyklar i racerfart på gatorna där bilarna för länge sedan förbjudits. Jag såg till och med ett spontangäng som spelade fotboll. Något barn var med sin morfar och de pratade, pratade, pratade, pratade… och så avbröts mina tankar av ett barnskrik. Det var en liten tvåmånadersbaby som var hungrig. Mamman sa i lugn ton

– Narra!

… och jag tror det betyder Du berättar!


Anne-Marie

This entry was posted in Barns rättigheter, Värdegrunden. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.