Klassrumsorganisation – en miljö där att lära kan gestaltas

En organisation av lärandet innebär en organisation av klassrum – ja av alla lärande rum. Det handlar om en organisation där alla aktörer är del av och kan agera i den. Lärarens roll är att skapa lärande rum som gestaltar lärandet. Att klassrum består av bord och stolar räcker inte för att det ska bli ett lärande rum. Rummet ska inkludera rörelser och förflyttningar, saker att arbeta med, synliggöra elevarbeten, visa på processer och framdukade pedagogiska aktiviteter. Klassrummet är inte ett passivt rum. Det ska synas att det pågår aktiviteter. Klassrumsorganisation är ett ämne som intresserar mig mycket. Intresset föddes då jag hade min första klass och efter min resa och utbildning vid skolorna i Nya Zeeland.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Pedagogiska miljöer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.