Ordmisshandel – de verbala slagen!

DSC_9188Den som misshandlar med ord är inte stor i orden. Den som blir misshandlad med ord ska köpa stora öronproppar och stoppa in dem i öronen och stänga ute det verbala slaget. Den som misshandlar med ord presenterar sig. Det kan vara bra att veta. Man behöver inte öppna böcker som vill slåss med läsaren. Pärmarna kan stängas och boken kan slängas. Jag ryser och fryser i närheten av människor som inte ansvarar bättre för kommunikationer än att lägga dem i hjärtat hos någon annan.

Små människor bygger upp sina språk i samspel med vuxna. Små, små människor får orden utan att ha begärt dem. Någon skrek till en unge – Är du dum i huvudet? Det är några ord förpackade i en mening om fem. Meningen och påståendet har också blivit en fråga och gör den svarslöse lille till en som själv måste svara. Därmed har den som misshandlat med orden också krävt ett svar, begär en dialog, en omöjlig sådan.


Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.