Staden sommarslumrar

I affärerna ringer man till butiksbiträden och diskuterar midsommarmenyer, och folk packar landetväskorna och försvinner bort och öförklarar sig. Midsommarstängerna ligger ned i höggräset och flaskor klirrar i väskor och ryggsäckar. Någon man försvinner bak hörnet med en blomsterkvast och i Icaaffären är det extrapris på sillsorterna. Man kan köpa tre små burkar för trettio kronor. En och annan vilar mot vardagligheten och tänker att detta är en helg bland andra helger och kryper in i lägenheternas skydd där mjölken inte har hunnit surna i kylskåpet. Det sommarsurrar i Stockholm och jag saknar humlorna som brummande bufflar omkring i rosorna. Och då jag öppnade balkongdörrarna så var det för att välkomna in en husfluga. Var är alla?


Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Staden sommarslumrar

  1. Plura skriver:

    Tre burkar för trettio – lurade jag köpte tre för tio. Och det där människorna ja – de börjar dyka upp i grönbetet på landet. Några verkar dyka upp hos mig. Så nu är det slut på lugnet vid Mälarens södra strand några dagar konstaterar Plura efter en dag med gräsklippning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.