Midsommarhälsning nr 4 – sju sorters kakor under kudden

Sju sorters kakor under kudden handlar kan vara karaktärsdanande. Men så slog det mig att om man lägger sju sorters kakor under kudden kan det resultera i en enda hög av kaksmulor. Ihopblandat och ja… ni vet… en smula i sängen kan göra en galen. Men om vi tänker oss något annat… sju stycken smådjur under kudden…

Det är förståss lika illa med smådjuren under kudden. De har ju en tendens att inte vilja vara där. Tänk på det lilla kvalsterdjuret, det stannar aldrig under kudden. Loppor trivs heller inte under kudden. Och alla lamm som inte ligger under kudden utan hoppar framför ögonen på den som ska ligga med huvudet på kudden, de vill ju bli räknade med, inte vill de vara under några kuddar.

Sju sorters blommor är det mest klassiska att lägga under kudden. Om jag tar blommorna i mitt hem så blir det knappast sju sorters. Det vill säga om jag inte letar efter de som dog och vissnade och som hamnade i soporna, då får jag ihop till ungefär fyra.Fyra blommor gör knappast en midsommarnattsdröm möjlig.

Vad säg om att lägga några goda smörgåsar under kudden? Då kan man låta fantasin skena iväg. Vilka mackor ska det vara? Kan man lägga smörgåspapper om dem för att skydda dem lite? Kan man ha sju sorters bröd? Kan man ha sju sorters pålägg under kudden? Kan det heta pålägg då, jag menar om de ligger under kudden och mellan smörgåsarna?

Man kan också lägga sju ord under kudden. Det tilltalar mig. Sju ord… låt se: Mina sju ord blir och förblir hemliga. Ett kan jag säga att jag lägger dit: Ordbok! För då har jag inga begränsningar och det vill jag ju inte ha. Jag kan också avslöja att jag lägger dit ord som är verb: Obegränsa, skapa, vilja, samtala, nyfikna och så skattjakt. Där är de sju orden jag lägger dit. Men om jag ska vara ärlig. Ordboken erbjuder också ett och annat.

Vad sägs om att lägga sju siffror under kudden? Om man lägger sju siffror under kudden kan man lägga ihop ett och annat. Man kan också skapa fler möjligheter. För om man har sju siffror så öppnar sig inte bara den matematiska världen utan mångfalden. Hur många möjligheter kan inte skapas då?

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.