Rapport från en bloggstädning

Jag bloggstädar idag. Det är en nödvändig syssla. Har lagt in lite nya idéer i min högermarginal, och rensat ut bland mina sidor. Jag tänker att jag ska göra bloggen sökvänlig. Jag lyckas inte. Bloggandet är ett levande dokument. Det är inte något fast och formgivet. Saker och ting ändras utifrån och impulserna kommer att synas här i min blogg. Det vill säga om saker och ting intresserar mig. Skola 2011 är ju en mycket viktig sak och jag behöver samla alla mina tankar kring det under en sida. Sidorna hittar man på överkanten av bloggen.

Det jag har absolut svårast med är kategorierna. Det är svårt att kategorisera upptäcker jag. Min dotter är otroligt duktig på det och hon bad mig uttryckligen att inte ha så många kategorier utan några få. Det har jag inte lyckats med alls. Dessutom är jag inte säker på att jag har rätt rubriker på mina kategorier. Jag imponeras av människor som lyckas väl där och jag tittar nogsamt på de bloggar jag följer, hur de gör och hur jag själv kan lära mig.

Jag tror jag vill mycket med min blogg. Jag vet att det är så. Städningen kommer i andra hand. Orden och bilderna i första. Just nu är jag inne på att ändra om allt. Men det ska jag hindra mig själv ifrån. Däremot ska jag låta ta ett professionellt fotografi och ett mycket udda sådant. Det kanske betyder att jag gör om min header. Men så tänker jag… kanske inte. Jag kanske ska putsa upp det jag har och vara nöjd.

Däremot kan man inte sopa bort saker på en blogg. Publicerat är förevigat.

Man kan inte heller tvätta rent något på en blogg. Sagt och gjort blir förevigat byk.

Man kan inte sopa undan spåren efter något alls. Det kan vara klokt att veta.

Ni vackra läsare här! Detta är rapport från en bloggstädning!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Mina läsare, Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Rapport från en bloggstädning

 1. sspirit skriver:

  Må vara nödvändigt med lite städning – mest för att inte fastna i samma rutiner, tankar och ord(inte att det finns någon risk om det här).Städa – ja, det en mycket bra tillfälle för att reflektera lite mera.
  Flytta några tavlor – vad kommer man få för tankar om det? Man kan de tankar som man har nu.
  Soffan och bordet -ska de stå på samma ställe? Men om man ordnar dem på ett annat sätt kan hända att man få in ett annat sort samtal. Byta klädsel och färg på dem?! Kanske inte vore så dumt, om ändå man håller på. Värt att försöka!
  Böckerna och papperna – ohhhh, det tar ju tid! Damma dem lite, gå igenom titlarna, rubrikerna, hitta något sätt att arkivera dem. Ingenting skall slängas för man vet att även med nya tankar går man tillbaka någon gång till de gamla. Hur allt började? Vad är man nu? Hittar man väggen tillbaka? Hittar man samma vägg eller andra nya? Vad ska man ta väggen nu?
  Blommorna – de ordnar mest gästerna för det är så trevliga och omtänksamma. Och man tar gärna emot dem. Fast man har ju egna blommor för att piffa upp lite vardagen – och plötsligt blir vardagen festlig. Kanske skulle man göra det oftare? Mmmmmmmmmm – då kanske blir man trött på att festa varje dag. Det får man bättre göra hur än den faller.

  Ganska jobbigt med städning. Men så mycket roligt när är det klart och redo för nya rutiner, tankar och ord.

 2. Anne-Marie skriver:

  Det där känner jag igen. Kram Sspirit. A-M

 3. Mib skriver:

  Jag har också försökt bloggstäda ibland. Tagit bort saker jag har skrivit för länge sen osv. Men det funkar inte. Allt är för svårt att leta reda på liksom… Så jag har kommit på att när jag tröttnar så är det enda rätta för mig att helt enkelt byta bloggplats och ta bort det gamla. Börja på ny kula helt. För mina tankar lever och det jag tänkte för ett år sen är inte relevant att läsa längre. För nån. Fast det är vad jag tänker just nu… kanske inte stämmer! 🙂 Hahaha.
  Det där med kategorier hade jag problem med i min förra blogg, så i den här bloggen har jag inga alls…. än så länge. Man vet aldrig, kan ju också ändra sig.
  Kram!

 4. Anne-Marie skriver:

  Jag håller med. Jättesvårt. Men jag vill inte lämna min blogg. Inte ännu. A-M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.