Ansvaret om böckerna

Körling fotograferar 2014

Jag minns en gång då skolan bytte bort biblioteket för en datasal. Böckerna låg huller om buller och lite varstans. Ett bibliotek monterades ned och böckerna lades i högar som sorterades under kastas och sparas. Det som händer när nya saker kommer in är att man inte längre ser de gamla. Man får lust att kasta. Kanske tror man att det nya kommer med ljuset och lösningarna och att det gamla sedan länge fyllt sin funktion. Det går att tänka både och. Kanske är det nyttigt att kasta en del av böckerna i biblioteket för att nya böcker ska in i det. Men att tömma det för en helt ny verksamhet?

På loppmarknaden såg jag hur böckerna landade på golvet. Mannen tömde lådorna utan omsorg, böckerna landade där de kom. Priset så lågt att böckerna mer eller mindre skänktes bort. Det går att trampa på böcker tänkte jag.

Det här inlägget postades i Boken i undervisningen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.