Blommorna på golvet

Alla skuggor är inte sköna. Men blomstrens skuggor är det! Jag skulle gärna vilja ha en bukett skuggblomster. Det skulle göra mig glad. Det behövs kanske bara en gul lilja som kan sticka ut en aning.. Att den är gul syns inte i skuggan. Dessa blomster är i alla färger i verklighetens vas. De är mångfärgade och prunkande vackra. På golvet syns de bara som mörka gråsvarta. Jag har funderat en hel del idag. Vandrat omkring i mina svarta mockaskor, sicken fåfänga, och undrat om det egentligen var rätt skor för en sådan omfångsrik promenad: in i kyrkor, på kyrkogårdar, in i konstnärsbodar, in i matvarubutiker, in i inspelningsstudios, in i klädbutiker för att fotografera, in i verkligheter som jag knappast skulle föreställa mig som verkligheter. Och allt jag önskar mig är en bukett av skuggblomster. I vilka färger som helst. Kanske mest av allt röda! Men det går bra med något gult också.


Anne-Marie

bara på lek! Det pedagogiska anslaget är att skriv närhelst du vill och om vad du vill!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.