Lektioner: Starta upp efter sommarlovet del 2 – som alldeles ny lärare

Det är en sådan underbar tid den där uppstartsveckan. Jag tänker på alla saker jag har hittat på inför mötet med eleverna. Jag minns min första klass, de var förstaklassare och jag var förstagångslärare. Jag måste göra något speciellt.

Jag tänkte på muminmammans packning i en berättelse jag läst om och om igen. Muminmamman packar med sig allehanda saker som man kan behöva på en ö, ja för själva resan dit när båten heter Äventyret och man egentligen inte vill lämna mumindalen men för att resten av familjen  jublar. Hon packade så otroligt mycket i sin mammahandväska. Den visade omsorg och kunskap om de sina. Så tänkte jag inför min första uppstart. Omsorg av och kunskap om … mig.

ATT PACKA EN PRESENTATIONSRESVÄSKA

Jag packade en resväska. I den lade jag saker och ting jag kunde berätta om. Det blev huller om bullersaker. En tandborste, långfärdsskridskor, en brödkavel, en bok, en favoritgodisbit, mina barns gossedjur, en kaffekopp, en uppblåsbar jordglob… och en kanelbulle. Det blev spännande att se vad jag kunde plocka med mig och vilka berättelser dessa gav och den bild jag lämnade ifrån mig.

Jo, mina elever mindes långt efteråt att jag hade favoritgodiset – vita sockerbitar, att jag älskar kanelbullar, baka och äta, kaffe är ett allvarligt måste, långfärdsskridskorna full rulle fart på isarna … och det var roligt.

De andra uppstarterna kom att handla om andra saker. Då gjorde jag leta kompisar som du delar erfarenheter med. Alla saker jag skrev om handlade bara om sådant som inte kostade pengar och som på ett eller annat sätt handlade om vardagssaker och lärande. Det var också roligt. Det skriver jag om i Lektioner: Starta upp efter sommarlovet del 3.

Skriv gärna något om du vill ha hjälp eller stöd … det är det jag kan vara till för.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Lektioner och lektionsförslag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Lektioner: Starta upp efter sommarlovet del 2 – som alldeles ny lärare

  1. pia skriver:

    Hur tar vi, jag och min klass emot en helt ny elev vid skolstarten i 3:an?

  2. Pingback: Planering år 3 ht 14 | Pearltrees

  3. Pingback: Frkenhanna | Pearltrees

  4. Pingback: Att starta upp med efter sommarlovet | Pearltrees

  5. Pingback: Ullis Holmgren (gullis) | Pearltrees

  6. Pingback: Efter sommarlovet | Pearltrees

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.