Omtankarna om eleverna

 

Den berömda målningen av Tillberg  ”Är du lönsam lille vän?” gav mig alltid en bitter smak i munnen. Jag var nämligen en av dem i detta klassrum. Ja, inte dem som målades av, men tiden för målningen och det målningen visar av klassrum och elever och den kunde vara hämtad från min klassrumstid. Det är en lysande samtidsbild av ett klassrum. Frågan målningen ställde var aldrig bekant för mig.

Jo, visst var jag en av dem. I de långa raderna satt jag ensam och funderade på vem jag skulle leka med på rasten.

Inte funderade jag på hur framtiden kunde få ut något av mig? Hurvida jag skulle betala tillbaka min skolgång med mina löner eller bli så lönsam som möjligt.

Idag funderar jag i banorna:

– Är du ett uppdrag lille vän?

– Är du sorteringsbar lille vän?

Och det var en helt spontan tanke. Jag ska grubbla på hur jag funderar. För det ligger något i min fråga. Vad ska jag undersöka!

Det här inlägget postades i Verkligheten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.