THINK GLOBAL SCHOOL … och energin som spiller över

Aron Solomon aronsolomon

The pleasure of meeting Anne-Marie Körling to discuss education is always mine. Thanks, @korlingsord, for the write-up! http://is.gd/ehsW2

***************************************************************************

Jag känner mig pedagogiskt utmanad och väldigt pedagogiskt lycklig efter ett innehållsrikt möte om hur att tänka, göra, förverkliga visioner. Denna gång satt jag mest stum. Att bara få mötas och prata världslärande är en ynnest.

Aron said:

They all said no this is not possible, I love that, they are right. But I don´t care if they think it´s impossible. I like their ideas – but yet – I believe we can do it – and now – we are doing it. We can make a list of what we can´t do – the list of all impossible ideas – and a list how to create the impossible possible. I rather make the list of how to make it happen and come true! (så här minns jag samtalet och så stavar jag mig fram till samtalets innehåll, förlåt mig min engelska).

Och jag kan bara hålla med. Man kan ge vika för det omöjliga för att man förhåller sig till det som omöjligt. Men man kan säga att visst är det omöjligt – men jag vill ändå. Så tänker jag ofta.

Winston Churchill sa

– When in hell keep walking.

Jag säger

– När du vill börja – är det dags att börja gå!

Vi kan inte bara sitta och låta våra drömmar vara utanför lådan. Vi måste börja tro att vi kan. Antingen kliver vi ur våra lådor eller så höjer vi takhöjden i dem, eller så börjar vi göra det möjligt i det vi kan. Men att inte göra någonting… NÄE!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på THINK GLOBAL SCHOOL … och energin som spiller över

  1. Pionliisa skriver:

    Hej Ann-Marie!
    Det går också att börja med att borra massor men små hål i lådan och med tiden så finns verken väggar eller tak kvar.- Hi-Hi

  2. Anne-Marie Körling skriver:

    Fler ideer emottages med tacksamhet. Låt oss börja verka för det möjliga. Vi kan! Vi gör det redan! Vi ska göra det bättre! Och ännu bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.